Bouw Cor van Haasterenhal is weer hervat

Bouw Cor van Haasterenhal is weer hervat

De bouw van de nieuwe Cor van Haasterenhal is voorzichtig weer hervat. In Lesotho zijn tot nu toe vier bevestigde gevallen van Corona. Hoeveel het er in het echt zijn is onbekend, omdat Lesotho geen eigen testcapaciteit heeft. Testen kan alleen in Zuid-Afrika, waar tot nu toe 50.879 bevestigde gevallen zijn. De grenzen met Zuid-Afrika zijn nog steeds dicht.

In Lesotho mag dus weer gebouwd worden. Ook gaan meer zaken open. Dat betekent niet dat de lockdown opgeheven is. Lesotho blijft voorzichtig, daarom blijven de grenzen dicht. In Zuid-Afrika neemt het aantal gevallen van covid-19 steeds sneller toe. Lesotho is voor een groot deel economisch afhankelijk van Zuid-Afrika. Veel Basotho gaan daar werken. De economische gevolgen voor het toch al arme land zijn groot.

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt alleen standaard cookies die nodig zijn om goed te functioneren. We installeren geen cookies om informatie te verkrijgen voor marketing of commerciële doeleinden.